Kaas

shutterstock_67052632Ons assortiment kazen omvat zowel de bekende soorten, zoals brie, camembert en Reblochon, maar ook speciale soorten zoals Pouligny Fermier AOC en Etivaz. Daarnaast hebben wij ook tijdelijk verkrijgbare kazen zoals Vacherin, welke alleen in de herfst en winter wordt gemaakt. Kom gerust langs voor ons advies en laat u verrassen door ons bijzonder assortiment.

 • Hollandse Kazen
 • Harde kazen
  De meeste Harde kazen zijn gemaakt van melk afkomstig van de bergweiden.  Het snijden van deze kazen is vaak niet mogelijk zonder te brokkelen. Deze kazen zijn zeer geschikt om mee te gratineren of in sauzen te gebruiken en met deze Harde kazen kun je voortreffelijke kaasfondue maken.
 • Half-harde kazen
  De Half-harde kazen zijn hard van buiten maar zacht van binnen. Deze kazen kun je gemakkelijk gebruiken in salades en ovenschotels.
 • Roodflora kazen
  De rood gekleurde korst heeft de kaas te danken aan de rijping met een bacterie van de corynegroep. Om zich goed te kunnen ontwikkelen heeft de roodbacterie een
  zeer hoge vochtigheid nodig. Tijdens het rijpingsproces, worden de kazen regelmatig gewassen met gepekeld water en vochtig geborsteld, zodat de bacterie zich goed kan ontwikkelen op rijpingstemperatuur. Deze kaas mag niet ontbreken op de kaasplank en kan zeker gecombineerd worden met iets zoets.
 • Witschimmel kazen
  Bij het produceren van deze kazen wordt er aan het stremsel en zuursel een witschimmel aan de melk toegevoegd. Tijdens het rijpingsproces vormt zich een witschimmel op de plekken waar de schimmel-cultuur zuurstof krijgt.  Deze kazen rijpen dus van buiten naar binnen. Deze witschimmel kazen zijn altijd zacht van structuur. Deze kaas is heerlijk op een broodje of en lekker te combineren met diverse noten.
 • Blauwader kazen
  De blauwe schimmel wordt al van te voren aan de melk toegevoegd.
  Om te kunnen ontwikkelen heeft de blauwschimmelkaas net als een witschimmelkaas zuurstof nodig. Met roestvrij stalen pennen wordt de kaas na het drogen doorstoken. De schimmel ontstaat in de gangen die de pennen gecreëerd  hebben.  Dit proces duurt tussen de twee weken en 6 maanden afhankelijk van het soort. Blauwschimmel kazen worden gebruikt in vele gerechten en zijn te verkrijgen van mild tot zeer pittig.
 • Geiten kazen
  In geitenmelk is een andere lactose aanwezig dan bij koemelk, hierdoor kan geitenkaas vaak wel gegeten worden in diëten waar koemelkkazen zijn verboden. Het indrogen van de geitenkaas tijdens de rijping kost erg veel tijd. Tijdens dit proces wordt ook de korst gevormd. Geitenkazen zijn lichter verteerbaar dan koelmelkkazen en past uitstekend bij een glas witte wijn.
 • Schapen kazen
  Schapenmelk is over het algemeen de vetste melk met een hoog gehalte aan droge stof, dit zorgt ervoor dat er meer kaas uit minder melk komt. De schapenkazen hebben een speciale smaak. Schapenkaas heeft een zeer hoge voedingswaarde en is tegelijkertijd licht verteerbaar. Het bevat veel eiwit en opvallend veel belangrijke vitamines, mineralen en onverzadigde vetzuren. Schapenkazen zijn uitstekend te combineren met diverse soorten olijven.