Blauwader kaas

 

 

Blauwader kaasIn ons assortiment blauwader kaas vind u de volgende soorten:

Shropshire Blue (gepasteuriseerde koemelk)
-Afkomstig uit Nottinghamshire in Engeland. Cilindervormige kaas van ongeveer 8 kilo die wordt gekleurd met anatto, de kaas krijgt hierdoor een oranje kleur. De kaas heeft een stevige structuur en is mooi zacht van smaak met lichte tonen van noten. Heerlijk met rode port.

Stilton Blue (gepasteuriseerde koemelk)
-Mooi grote kazen met cilinder vorm van ongeveer 8 kilo. Afkomstig uit Engeland in de omgeving van het dorp Stilton, maar wordt erbuiten gemaakt. De blauwader kaas is sterk van geur maar heeft een zachte, verfijnde en romige smaak. Traditioneel lekker met een glas rode port.

Gorgonzola dolce (gepasteuriseerde koemelk)
-Gorgonzola wordt gemaakt in Noord-Italië en mag in een groot gebied daar gemaakt worden. Gorgonzola is een zachte blauwader kaas die zeer romig is en goed te gebruiken is in de keuken om mee te koken. Gorgonzola komt voor in verschillende smaaktypen, de dolce is licht zoet van smaak.

Gorgonzola pikant (gepasteuriseerde koemelk)
-In tegenstelling tot de ‘dolce’ is de Gorgonzola pikant een kaas die wat steviger is van structuur en ook  wat pikanter en krachtiger van smaak. Toch blijft ook deze kaas smeuïger dan bijvoorbeeld de Stilton bleu en is de kaas dus nog steeds zeer geschikt om mee te koken.

Blue d’Auvergne (rauwe koemelk)
-Ook afkomstig uit de Auvergne in Frankrijk maar dan wat meer richting Cantal en Salers toe is dit een schitterende blauwader kaas. Gemaakt vroeger nog in de bergen nu meer van de weides. Een romige kaas die door de vulkanische grond een wat ziltiger karakter heeft.

Roquefort Papillon (rauwe schapenmelk)
-De enige blauwader kaas die van schapenmelk wordt gemaakt. Afkomstig uit het kleine dorpje Roquefort-sur-Soulzon in het departement Aveyron. De blauwschimmel voor deze kaas wordt gekweekt in broden die in de grotten wordt ontwikkeld en deze is zeer bepalend voor de smaak van de kaas. Een uitgesproken kaas in smaak en geur, met echte kenmerken van schapenmelk en mooi romig.

Bleu des Basques (gepasteuriseerde schapenmelk)
Bleu des Basques is een blauwader kaas die gemaakt wordt door Onetik. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, afkomstig van schapen van de rassen Basco-Béarnaise of Manech. Het is een stevige kaas, die blauwe aderen heeft. De kaas is minder uitgesproken van smaak dan de Roquefort, maar nog altijd vrij ziltig en iets droger van smaak en structuur.

Terug naar de vorige pagina