Geitenkaas

In ons assortiment geitenkaas vind u de volgende soorten:Diverse geitenkazen

St. Maure de Tourraine AOC (rauwe melk)
-De benaming Saint Maure de Tourraine AOC is alleen toegestaan voor de geitenkaas die worden gemaakt van de melk van geiten uit de regio Tourraine. Er worden meerdere Saint Maure’s gemaakt maar die komen niet uit de regio Tourraine. Kenmerkend voor de kaas is dat die rolvormig is en in het midden een strootje zit. De buitenkant krijgt na het vormen een licht houtskool as laagje. Zacht van smaak en typerend geitenmelk smaak.

Pouligny Fermier AOC (rauwe melk)
– De Pouligny Fermier AOC komt uit het departement Le Blanc. Het is een van de oudste AOC’s in Frankrijk. De geitenkaas heeft altijd een piramide vorm omdat die zo gegoten wordt. Na het vormen wordt de kaas gezouten en langzaam vormt er een witachtige schimmel laag aan de buitenkant die gewoon kan worden meegegeten. Zachte kaas  met hele rijpe boerse smaak.

Crottin Mini Chevrot de Sévre et Belle (rauwe melk)
-Crottin Mini Chevrot de Sévre et Belle komt het het stroomgebied van de Loire en dan met name uit het departement Cher. Het zijn kleine kazen van minimaal 60 gram en hebben de vorm van een cilinder. De kazen rijpen ongeveer een maand en hebben dan een witschimmelachtige buitenkant en een stevige structuur, een geitenkaas die wat harder is dan andere geitenkazen.

La Bouyguette (rauwe melk)
-La Bouyguette is een boerenkaasje uit Tarn in de Franse Midi-Pyrénées dat op ambachtelijke wijze vervaardigd wordt. Dit zachte, verse kaasje wordt gemaakt uit pure, rauwe geitenmelk en met de hand gevormd in haar opvallende gedaante, die doet denken aan een oor van een geit. De smaak is mild, verfijnd en iets kruidig. Op sommigen stukken doen de boeren een takje rozemarijn, wat verwijst naar de licht kruidige smaak van de kaas.

Cabriolait (rauwe biologische melk)
-Afkomstig uit de omgeving van Gent in België. De ‘Cabriolait’, een kaas uit geitenmelk met gewassen korst, is een unieke combinatie. De textuur is iets droog en fijn, en minder vettig. Dit is te wijten aan de kleinere vet- en eiwitmoleculen in geitenmelk. De melk, afkomstig van witte Saanengeiten, gekruist met het Alpineras, komt dagvers van de boerderij voor onmiddellijke verwerking. De inwerking van de roodbacterie via de korst zorgt voor een licht hazelnootaroma en versoepelt het eindproduct. ‘Cabriolait’ is heerlijk in een salade met rucola, pijnboompitten en vinaigrette van olijfolie en balsamico-azijn.

Valencay (rauwe melk)
– Mooie geitenkaas uit zuidelijk stroomgebied van de Loire, Berry. De buitenzijde is een mengsel van zout en as en krijgt na de rijping een lichte schimmellaag op de buitenkant, dit levert een wat grijsachtige kleur op. De binnenkant is wit en zuiver van smaak. Al met al een licht pittige geitenkaas.

Terug naar de vorige pagina