Hollandse kaas

Wij hebben een mooi en uitgebreid assortiment Hollandse kaas. Van zowel Noord-Hollandse kazen tot diverse boeren kazen er is voldoende keus in smaak en soort.

Onze Hollandse kaas op een rijtje.

Noord-Holland, Midden-Beemster:
De SmaaQ van Proefhuys
– SmaaQ zacht gerijpt, 2 maanden
– SmaaQ rijp belegen, 4 maanden
– SmaaQ smeuïg pikant, 6 maanden
– SmaaQ goud, 10 maanden
– SmaaQ 35+ pikant (minder vet)
– SmaaQ 35+ extra gerijpt (minder vet)
– OK Oude Kaas NH, 24 maanden
Boerenkazen:
– Boeren gaten kaas van Cock Verweij, 2 maanden
– Boerenkaas van Cock Verweij Meshanger, 4 maanden
– Boeren Stolwijker, 6 maanden
– Kaas van boerderij Sjaak Mulder Pikant, 8 maanden
– Kaas van boerderij Sjaak Mulder oud, 12 maanden
– Boerenkaas overjarig, Zuid-Holland, 2 jaar
– Gouwe Ouwe Boerenkaas, Zuid-Holland, 4 jaar
– Boeren Leidse 35+, extra belegen, BOB
– Boeren kruidnagel met komijn
– Boeren truffel (Jonge boerenkaas met zwarte truffel uit Italië)
Kazen van de familie Klaver, Winkel Noord-Holland:
– Dartelaar (jonge Geitenkaas)
– Vleitegeit (belegen Geitenkaas)
– Sikkepit (oude Geitenkaas)
– Schaap (jonge schapenkaas)
– Fenegriek kaas van koemelk

SMAAQ
Om de lekkerste kaas te maken
weten de kaasmakers van CONO Kaasmakers dat ze met de beste kwaliteit melk als grondstof, bij elke stap in het proces moet excelleren. Het vakmanschap is ontwikkeld door de tijd. De kennis van de unieke CONO recepturen en traditionele werkwijze wordt van generatie op generatie overgedragen door onze kaasmeesters.
De kaasmakers van SmaaQ kaas
Er is geen school voor kaasmakers. Opleiden en het vervolmaken van kennis en ervaring gebeurt allemaal in CONO kaasmakerij, onder leiding van onze kaasmakers. Met de ambachtelijke elementen van het traditionele kaasmaken, bewaken wij onze unieke volle smaak en smedigheid. We geloven in de slow food manier van kaasmaken.
Roeren van wrongel
De kaasmakerij bij Cono heet `de Tijd` omdat wij onze wrongel alle tijd geven om te rijpen. Zo kan de wrongel SmaaQ kaas zoveel mogelijk smaak ontwikkelen. Een belangrijke ambachtelijk aspect is onze traditionele wrongeldrainage. Door het handmatig roeren loopt de wei op een natuurlijke wijze door de wrongel, waardoor ook de goede van de wei wordt meegegeven aan de wrongen. Ook komt er ruim zuurstof bij de wrongel en dat draagt bij aan extra smaak ontwikkeling. De ervaren CONO kaasmaker ziet tijdens het roeren aan de kleur van de wrongel precies wanneer deze op z`n best is. Zij noemen dat `rijpe wrongel.
Passie van kaasmaken
Kaasmaken is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Melk is een natuurproduct dat per dag verandert van samenstelling. In de kaasmakerij waken onze kaasmakers over de constantie kwaliteit. Wat elk klein aspect kan invloed hebben op de smaak en smedigheid van het eindresultaat; de kaas.
Terug naar de hoofd pagina