Schapenkaas

Manchego

Manchego (gepasteuriseerde schapenmelk)
-Uit het gebied La Mancha in Spanje afkomstige kaas die gemaakt wordt van de melk van het schapenras Manchego waaraan de schapenkaas zijn naam dankt. De kaas wordt helemaal geperst waardoor het een wat droge structuur heeft. De kaas is licht pittig, ziltig en brokkelig van smaak. Vaak wordt deze schapenkaas gebruikt bij het maken van tapas.

Pecorino Re Nero (gepasteuriseerde schapenmelk)
-Onze Pecorino komt uit Toscane en is 3 maanden gerijpt waardoor de kaas nog een beetje soepel is en niet te hard. Zeer kenmerkend voor Pecorino is dat de kaas wat zouter is en daardoor een goed alternatief is om over de pasta te doen. Heerlijke kaas met een beetje notenachtige smaak en licht kruidig, ook lekker om gewoon een stukje te eten.

Roquefort Papillon (rauwe schapenmelk)
-De enige blauwader kaas die van schapenmelk wordt gemaakt. Afkomstig uit het kleine dorpje Roquefort-sur-Soulzon in het departement Aveyron. De blauwschimmel voor deze kaas wordt gekweekt in broden die in de grotten wordt ontwikkeld en deze is zeer bepalend voor de smaak van de kaas. Een uitgesproken kaas in smaak en geur, met echte kenmerken van schapenmelk en mooi romig.

 

Terug naar de vorige pagina