Witschimmel kaas

CamembertCamembert de Normandië AOC (rauwe koemelk)
-Alleen als er ‘de Normandië’ achter het woord Camembert staat dan weet je zeker dat de kaas afkomstig is uit het gebied Camembert. In Nederland vindt je over het algemeen gepasteuriseerde Camemberts, maar zodra je een rauwe melk Camembert hebt geproefd wil je nooit meer anders. Mooie romige boerse smaak, vol vettig en niet penetrant, dat is wat een goede Camembert is en die misstaat nooit op een kaasplankje!

Brie de Meaux AOC (rauwe koemelk)
-Niet te verwarren met een ‘gewone brie’, want alleen Brie de Meaux en Brie de Melun hebben een AOC-status, waardoor het gebied is bepaald waar de melk vandaan mag komen. Heerlijk romige witschimmel kaas met mooi zachte korst, smeuïge binnenkant en volle romige smaak. Zeker als de Brie de Meaux is wat verder rijpt weordt de kaas wat penetranter en dan is die op zijn best.

St. Felicien (rauwe koemelk)
-Deze kaas is afkomstig uit het gebied Rhône-Alpes in Frankrijk. De kaas wordt minimaal twee weken gerijpt en is gemaakt van melk en room. De kaas komt in een stenen bakje en is erg zacht. Deze witschimmel kaas is uitstekend geschikt om op toastjes te smeren of eventueel bij sauzen te gebruiken.

Cremeux de Bourgogne (gepasteuriseerde koemelk)
-Mooie bijna boterachtige witschimmel kaas uit de Bourgogne. Deze beroemde witschimmel kaas wordt ook wel een Triple Crème genoemd, wat betekent dat er room aan de melk is toegevoegd. De kaas is daardoor nog zachter en smeuïger van structuur maar geef het in je mond even de tijd en er ontwikkeld zich een bijzonder smaakpallet. Beetje nootachtig en bloemig maar veel fijner dan de witschimmel kazen uit Noord-Frankrijk.

Chaource (gepasteuriseerde koemelk)
-De Chaource is een verse, lichte kaas, de kaasmassa is stevig, licht gezouten en de korst is geheel wit. Het is een wat zurige kaas, dit karakter maakt dat binnenin de kaas het rijpingsproces zeer traag gaat. Chaource mag gemaakt worden in de departementen van de Champagne en de Bourgogne.

Terug naar de vorige pagina